Любен Дилов: „Докато умните се наумуваха, БСП получи, кабинет като трета политическа сила“

май - 23
2021

Любен Дилов: „Докато умните се наумуваха, БСП получи, кабинет като трета политическа сила“

„Кой носи отговорност сега? След два месеца си отиваме и да се оправят“, риторично попита в предаването „Опорни хора“ Любен Дилов-син, депутат от ГЕРБ-СДС в 45-тото Народно събрание, по повод новото служебно правителство. Би трябвало президентът Радев да влезе малко в ролята си на национален стожер, да се съсредоточи и кабинетът да свърши това, за което е избран – да направи избори“.

Любен Дилов наблегна, че гледа фактите. „Президентът Радев е кандидат-президент и от година се държи точно така. В този смисъл той вече е страна в политическия живот. Много ясна, политизирана страна. В следствие на което: „умните се наумуваха, а БСП получи, като трета политическа сила, кабинет. Защото, да си кажем честно, е доминиран от хора на БСП. Как така се случи – не знам. При толкова страсти и патетични приказки от трибуната на парламента, изведнъж третите си направиха кабинет заедно със своя президент. Това може би е добра поука за първите и вторите да се замислят“.

Възможно ли е при следващите избори първите и вторите да си разменят местата.

„Не мисля, но дори да има такава вероятност, тя не е страшна“, каза Дилов и обясни защо.“ Каквито и колебания да имаме в мъдростта на българския народ, той като суверен досега се е проявявал изключително разумно. Всичките избори са представлявали задача пред политическия елит. Веднага се показва, тоя може ли да се справя или не. Така беше с Иван Костов, така беше с царя, с първия кабинет на Бойко Борисов. Така беше и с 45-тото Народно събрание.

Т.е. народът, суверенът, каза: към здравната и икономическата криза, ето сега една хубава политическа криза, да ви видим колко струвате. И то се видя колко струват. Това е рекордно кратък парламент. Това е единственият български парламент, който няма обща снимка. Ако някой реши да направи материал за българските народни събрания, 45-тото НС няма обща снимка на депутатите пред знаменития надпис „Съединението прави силата“, каза Любен Дилов.

Дали това НС не беше предизборен парламент?

Кампанията беше толкова кратка, в необичайни условия заради пандемията, както и на субект, като „Има такъв народ“, на другите участници не им се искаше да свършат изборите и те ги продължиха. Те отказаха да направят кабинет, за което са пратени“, добави Любен Дилов – син.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Източник https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/226861-tova-e-edinstveniyat-balgarski-parlament-koyto-nyama-obshta-snimka

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *