Любен Дилов-син: Разкриването на Кръвен център в Бургас е приоритет за “Гергьовден”

авг. - 04
2021

Любен Дилов-син: Разкриването на Кръвен център в Бургас е приоритет за “Гергьовден”

Разкриването на Кръвен център в Бургас е приоритет за „Гергьовден“, посочи депутатът

„Независимо как ще се развие сюжета, ние вярваме, че ще има кабинет. Искрено се надяваме да стане с мандата на „Има такъв народ“, защото не би било добре да е с мандата на БСП. Не би било справедливо, защото те не са взели достатъчно гласове, за да правят кабинет.“ Това заяви в Бургас депутатът на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син, който е представител на „Гергьовден“ в коалицията. Заедно с него бяха лидерът на партията Драгомир Стефанов и общинския съветник Георги Маринчев. Дилов коментара и видеото в социалните мрежи, в което лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяснява, че от „Демократична България“ искат постове в новото правителство:

„Той си говори по един начин в последните 20 години. Въпросът е как реагират другите. Партии с 5-10% се опитват да карат влака като през цялото време казват, че не го правят. И сега хиляда асистентки „бабуват“ на това желание на Трифонов-оставете го да го направи, или го подкрепете или не. Защото всички останали, които бяха заедно, само пречат. От сутринта Хаджигенов дрънка някакви щуротии-нелегитимно било връчването на мандата. Има очевидно някакви битки, които са под повърхността на официалното говорене.“

Бургаският депутат определи ситуацията на политическата сцена като „хаос“ и посочи, че голяма е заслугата затова на президента Радев:

„Докато ГЕРБ бяха на власт бяха удобни да са големия противник-като се биеш със силен противник, изглеждаш силен. Не е държавнически отговорно. Трябва да положиш усилия наистина да се случи кабинет. Ако имаш някакво влияние върху „Изправи се! Ние идваме“, което е очевидно, просто им кажи да си седнат на големите усти и да изчакат да се направи кабинет.“

На въпрос на БНР-Бургас, ако сме политически сериал, на който той е сценарист, какъв ще бъде следващия епизод, Дилов лаконично отговори-ще се казва „Всички се обичат“ и според критериите на СЕМ трябва да се излъчва след 22,30 часа.

„Гергьовден“ представиха и приоритетите си. Като №1 посочиха разкриването на Кръвен център в Бургас, което по думите им може да се уреди още с актуализацията на бюджета. Ще се работи за приемането на градоустройствен план на Община Царево. За целта ще се търси съдействие от другите бургаски депутати, за да се случи това с нарочен законодателен акт на Народното събрание, както преди години това е станало със София. Продължава и дейността на партията по статута на рибарското селище Ченгене скеле.

Повече чуйте в звуковия файл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *