На прощаване с Гергьовден – Царево

юни - 14
2021

На прощаване с Гергьовден – Царево

Традиционно тъжно  по тези душевно-географски ширини политиката по-често разделя хората, отколкото да ги събира, за което зове и призива от фасадата на Народното събрание. Ожесточените битки в местният парламент на Царево (Движение Гергьовден е деен участник в тях  вече 20 години) логично доведоха  до необходимостта да се разделим с местните ни представители, водени от Станислав Добрев.

С това изявление информираме всички заинтересовани, че  досегашната група на Движение Гергьовден в Царево тръгва да търси друг път за реализиране на идеите си, а Станислав ще бъде освободен от заеманите от него длъжности в управата на Движението.  

Тъжно е, защото едни отношения, строени повече от 20 години се оказа, че се нуждаели от… акт 16.  Ние намираме, че днес има много по-тежка национална задача пред разумната политика от местните препирни и скандали. Задачата да търсим единодействие с хора, с които имаме общи ценности и посока и – без да премълчаваме грешките си – да се стремим да ги поправяме и да вървим заедно. Не винаги е възможно, явно, което само по себе си е тест, неиздържан и от двете страни на конфликта в Царево.

Ясно е, че ожесточеното политическо противопоставяне на предстоящите парламентарни избори ще предизвиква раздели. Радваме се, че в Движение Гергьовден те са цивилизовани и възпитани. Желаем попътен вятър на Станислав, Наско и Васко, позволявайки се да им припомним на раздяла, че когато знаеш къде искаш да отидеш, всеки вятър е попътен. И че късната любов, в това число и политическата, е като Царевския плаж през зимата – красиво, студено и не ти се съблича много-много.

One Reply to “На прощаване с Гергьовден – Царево”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *