Любен Дилов към ГЕРБ: И майка Тереза да беше толкова години, все някой щеше да каже -махай се

апр. - 18
2021

Любен Дилов към ГЕРБ: И майка Тереза да беше толкова години, все някой щеше да каже -махай се

Новият парламент има желание да се превърне в Народен съд. Това коментира преди обед в Бургас депутатът Любен Дилов-син. „Предизборната кампания беше страхотна. Навсякъде победихме преките си противници. Разбира се, че шефът на ГЕРБ е в правото си да иска повече от нас, но мисля, че беше направено повече от възможното, след труса, който преживя ГЕРБ през лятото. Ние сме спокойни, че когато и да ни изпрати новото парламентарно мнозинство на избори, ние ще се явим още по-подготвени и ще имаме още по-добър резултат”, обяви народният представител.

Дилов призна, че се е впуснал в предизборната кампания с нагласата за много по-тежка битка и повече проблеми. „13 години управлявате, бе хора. Майка Тереза да управлява 13 години, все ще се намери някой да каже – махай се, тъпа албанко”, добави още Дилов. Според него новото мнозинство трябва час по-скоро да състави кабинет.

„Никой няма интерес от бавене, особено заради Плана за възстановяване и устойчивост, който стана център на внимание в момента. „Ние искаме бърз преход към някаква относителна стабилност, за да може да се реализират тези неща, които хората очакват. Мисля, че този парламент ще бъде много интересен. Битките трябва да са вътре в него, а не на улицата”, допълни още депутатът.

Областният координатор на партията Димитър Бойчев обяви, че общините, в които ГЕРБ управлява извън Бургас, са се справили очаквано добре на изборите. „Единствените 2 общини, където е разбираемо, че резултатът не е ГЕРБ, са Руен и Созопол. През цялата предизборна кампания ние се опитахме да обясним на хората, както винаги сме го направили, какво ще постигнем при едно следващо управление”, коментира Димитър Бойчев.

Според другия бургаски депутат Ивелина Василева Планът, който е изготвен и е готов да бъде представен пред Европейската комисия, се е превърнал в най-дискутираната тема през последните два парламентарни дни.

Тя бе разочарована, че на вицепремиера Томислав Дончев му е било отказано да представи Плана за устойчивост. „Трябваше да се дебатира по съдържанието и усъвършенстването му, а вместо това имаше желание за реваншизъм”, посочи още Василева.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *