Дилов: ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила, проблемите на хората промениха облика на кампанията

ное. - 12
2021

Дилов: ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила, проблемите на хората промениха облика на кампанията

На откритата приемна до Часовника водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Бургас и кандидатите за народни представители символично закриха предизборната кампания в областта

„Смятахме, че тази кампания ще е изцяло национална, но се оказа, че дневният ред на хората е съвсем различен. Да, вълнуват се кой ще направи кабинет. Да, вълнуват се дали Герджиков ще победи Радев, но много повече се интересуват защо нямат дърва или кога ще бъде възстановена програмата за саниране. Тези хора ни свалиха на земята и посочиха проблемите си. Дневният ред на местната власт се оказа по-важен от дневния ред на държавната, а тези, които се занимават с парламент и с правителство, не би трябвало да имат друго назначение, освен да подкрепят местната власт“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Любен Дилов в Бургас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На откритата приемна до Часовника той и кандидатите за народни представители символично закриха предизборната кампания в областта. През изминалия месец бяха осъществени десетки срещи по населените места, а като водещи се очертаха проблеми като липсата на адекватни мерки за справяне с ковид-кризата, недостигът на дърва за огрев, спрени програми.

Дилов подчерта, че ГЕРБ-СДС ще спечелят изборите и разликата ще е по-голяма от 8%.

„Това, което каза вчера Борисов, е много важно – че като най-голяма политическа сила ще предложим премиер, който да е приемлив за всички. За нас изборите няма да свършат в неделя. Смятам, че много са важни президентските и ще излезем много мотивирани на втори тур,“ изтъкна Дилов.

„Хората искат програмата за саниране да продължи по начин, по който е била досега, без съфинансиране. Този параметър бе сменен от служебното правителство в последния момент. Поехме ангажимент към бизнеса, към местните влатси, че държавата в тези пикови цени на енергията ще поеме тежеста, колкото месеца е необходимо. За да може животът на гражданите да се запази в нормална среда, без да се налага инфлацията, която се надига с цените на енергията, и с цените на стоките и услугите, да тежи на бюджетите“, коментира Жечо Станков пред медиите.

Той допълни, че в рамките на кампанията е бил поставен въпрос от страна на ресторантьорите за удължаване на ставката от 9% ДДС.

„Хората ни питат и за допълнителни мерки за домакинствата и бизнеса – мораториумът върху кредитите да бъде удължен. Банките да продължат да разсрочват главниците по кредите, за да не се налага с темповете преди кризата домакинствата да внасят тези средства. Това са ясните ангажименти, които чухме, поехме и ще изпълняваме в следващите месеци пред обществото,“ добави Станков.

„Всички граждани са обединени около желанието за стабилност, прозрачност и хоризонт. Ако искаме това да се случи и искаме да развиваме област Бургас, това може да се случи с бюлетина 32“, категорична бе Деница Николова.

Любен Дилов допълни, че в програмата на ГЕРБ категорично е заложено всички действащи мерки, а и невъзстановени такива, да продължат до края на кризата, ако това зависи от ГЕРБ. Тази подкрепа и помощ трябва да не спира да действа, за да се защитят уязвими групи.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *